;
 
HomeRegisterLog in
Banneri
Napravite vlastitu mapu 5af-Empire[NF]

Share
 

 Napravite vlastitu mapu

Go down 
AuthorMessage
Alacr!ty
Admin
Alacr!ty

Posts : 94
Points : 179
Join date : 03/07/2009
Age : 25
Location : Split, Hrvatska

Napravite vlastitu mapu Empty
PostSubject: Napravite vlastitu mapu   Napravite vlastitu mapu I_icon_minitimeFri Jul 03, 2009 7:55 am

Potrebni alati za pravljenje mapa su:

- VALVE HAMER EDITOR V3.4 (3D Program za crtanje mapa)
- Zoner's Halflife Tools v2.5.3 (Skup kompajlerskih alata, nepotrebno ucitati, samo instalirajte)
Download link: http://halflife2.filefront.com/file/gofetch/ZmlsZWZyb250fHx8MTY5NTV8fHxWMjl5YkdSamNtRm1kQT09fHx8djMuM3x8fDk5fHx8L1V0aWxpdGllcy9NYXBwaW5nfHx8d29ybGRjcmFmdDMzLnppcHx8fDM3MzE3MDE2OTU1NzkxMg

SETUP/PODESAVANJA

Prvo instalirajte VALVE HAMER EDITOR, pa instalirajte Zoner's Halflife Tools 2.5.3. recimo u direktorijum gde je i Valve Hammer Editor\
Otvorite VALVE HAMER EDITOR i idite na Tools->Options->Game Configurations.

Podesite opcije da izgledaju ovako (sliku 1), C:/Sierra/Half-Life. FGD File cete naci u VALVE HAMER EDITOR\fgd\ direktorijumu.


Zatim kliknite na Build Programs. Dobicete prozor koji izgleda ovako...
Ovde se radi o postavkama Zoner's kompajlera koje ste predhodno instalirali. I vas prozor bi trebao izgledati poput ovoga,
naravno i ostale putanje razlikovati ako ste Zoner's instalirali na mjesto drukcije od ovog.
Kad smo kod kompajlera dobro je da znate da pored Zoner's-a postoji i nekih drugih, medjuti jedino on moze koristiti VALVE HAMER EDITOR Interface, a to pojednostavljuje stvar.


Ostalo je da navedete Teksture koje cete koristiti u izradi mape.
Kliknite na dugme AddWAD i dodajte wadove koje zelite koristiti. WAD je u stvari arhiva tekstura . Za vasu informaciju radi se o WAD3 (WAD2/1 - QII/I). Obavezno je koristiti standarne WAD-ove a to su cstrike.wad, decals.wad, halflife.wad.


Selection (Shift+S) - Selektuje objekat kojim zelite manipulisati (ili vise njih drzeci Ctrl)
Magnifu (Shift+G) - Zoom (priblizavanje) na 2D pogledima. Levi klik zoom-in, desni zoom-out.
Camera (Shift+C) - Omogucava vam da se krecete u "camera pogledu" u svim pravcima (gore, dole, levo desno + strafe), drzeci levi,desni ili obadva dugmeta na misu, sto u mnogome olaksava stvar.
Entity (Shift+E) - Omogucava vam da postavite "point-based" entitete na mapu. To su oni entiteti koji postoje samo kao tacke i nije ih moguce editovati kao brush - objekat (svetla, mesta pojavljivanja CT-T itd). Postavite entity u 2D pogledima, desni kilik na njega "create object", zatim properties i na class odredite sta ce biti njegova funkcija.
Block (Shift+B) - Osnovni alat za crtanje. Jednostavno kliknite na njega, povucite u jednom od pogleda, te desnim klikom pritisnite "create objecti" Kakav cete objekat nacrtati zavisi od postavki u "Categories", pa prethodno definisite ove opcije.
Textute Application (Shift+B) - Ovaj alat vam omogucava da lepite teksturu na samo jednu ili vise povrsina koje cine brush (objekat). Pomocu njega tokodje mozete manipulisati teksturama koje su vec aplicirane na brush.
Apply Current Texture (Shift+T) - Aplicira izabranu teksturu (u teksture group) na oznaceni brush.
Apply Decal (Shift+D) - Aplicira 8 bitnu 256 gray teksturu preko povrsine druge, sto cinite u kamera pogledu. Na isti nacin radi i spray-logo u samoj igri, gdje takodje lepite svoju teksutu (logo) preko druge (npr. kad se potpisete na zid). Decal tekstue nacicete u cstrike.wad-u, ili ih sami napravite.
Clip (Shift+X) - Dozvoljava vam da presecete oznaceni brush
Vertex Manipulation (Shift+V) - Daje vam kompletnu kontrolu nad povrsinama koja cini brush. Pomeranjem njegovih krajnjih tacaka (vertex-a) mozete menjati oblik, velicinu povrsine (poligona) sto naravno direktno utice na izgled samo brush-a. Gotovo neophodan alat za crtanje nepravilnih objekata.
Path (Shift+P) - Sluzi za kreiranje putanja za "trains" i cudovista. Takodje dozvoljava pravljenje dinamickih na kojima mozete dodati ili obrisati tacku.

Modeliranje u hammeru mozete pogledati ovde
http://www.cs-srbija.com/modules.php?name=Tutorijali&file=modeliranje
Back to top Go down
http://balkan-squad.forumdv.com
 
Napravite vlastitu mapu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Balkan Squad :: Counter-Strike :: Counter-Strike 1.6-
Jump to:  
Online